Luontoretket

Villa Marjaniemen pihapiiri sekä koko Ruissalon saari ovat omiaan luontoretkien järjestämiselle. Kartanon maiden läpi kulkee suosittu luontopolku, joka tarjoaa runsaasti katseltavaa ja ihasteltavaa. Tutkimusten mukaan jo puolen tunnin päivittäinen liikunta luonnossa laskee verenpainetta, vähentää stressiä sekä parantaa unen laatua. Green Care -hyvinvointia luonnosta löytyy Ruissalon kaupunkimetsästä. 

Kalastusretket

Turha lähteä Turkua edemmäs kalaan!
Villa Marjaniemi järjestää monipuolisia kalastusmatkoja Turusta ryhmille "avaimet käteen" -periaatteella - aina ammattitaitoisen oppaan ja kipparin seurassa. Oppaamme tietävät, mikä kala milloinkin liikkuu ja syö parhaiten. Päivän saaliista voitte joko itse tai kokkimme avulla loihtia upean illallisen "catch and cook" -hengessä. Kalajutut voi päivittää reissun jälkeen Marjaniemen rantasaunan lauteilla ja lämmitettävässä ulkoporealtaassa välillä löylyistä nauttien. Ainutlaatuinen ja kokonaisvaltainen elämys niin paikallisille kuin ulkomaalaisille vieraille.

Marjaniemen kisailut (ympärivuotinen)

Yhdessä tekeminen vahvistaa työyhteisön hyvinvointia ja antaa mahdollisuuden tutustua työkaveriin työyhteisön ulkopuolella. Marjaniemen kisailut ovat oiva tapa puuhata pikkuhauskaa porukalla. Ryhmä jaetaan joukkueisiin, jotka kisaavat toisiaan vastaan eri lajeissa, kuten tikanheitto, tietovisa, sokkoviesti, jousiammunta sekä golfrata. Paras joukkue palkitaan Marjaniemi Mitalilla. Ohjelman kesto ryhmän koosta riippuen 1-2h.

Sauvakävelylenkki 1-2 h (ympärivuotinen)

Kävelylle lähdetään lämmittelykeppijumpan jälkeen Marjaniemen pihapiiristä. Reitti kulkee upeita luontopolkuja pitkin vanhojen tammien katveessa. Välillä pysähdytään jumppalaitteissa ja kenties nautitaan eväistä upeilla metsäpenkeillä. Sopii vaikka kokouksen jälkeen pidettäväksi.

Luontoretki (ympärivuotinen)

Opastettu luontoretki lähtee kartanon pihasta. Oppaan johdolla katselemme ja kuuntelemme Ruissalon luontoa ja kasvillisuutta. Mahdollisuus piipahtaa läheisellä näköalatornilla ja nauttia vaikka eväät sen juurella. Retken kesto 1-2 h. Sopiva ryhmäkoko 10-50 henkilöä.

Saaristoristeilyt ja -retket (avovesiaikaan)

Laadukkaat charter-risteilyt Turun kauniiseen saaristoon vuosikymmenten kokemuksella. Chartervene noutaa ryhmänne Marjaniemen upealta laiturilta ja suuntaa Airiston ohitse kohti saaristoa. Räätälöimme ryhmälle monipuoliset risteilyt ja retket saaristoon kesäaikaan.

Olipa aikaa koko päivä, tai vain muutama tunti, loihdimme retkestä ikimuistoisen. Saaristoristeilypäivään voit yhdistää kokouksen, saunan, illallisen tai vaikka esim. retken Seilin saareen tai muihin lähialueella sijaitseviin, kenties vaikeakulkuisiin saariin.

Kasvitieteellinen puutarha (ympärivuotinen)

Retkelle lähdetään kävellen luontopolkua pitkin oppaan johdolla. Kasvitieteellisessä puutarhassa voit tutustua niin eksoottisiin kasveihin kuin joka puutarhurin unelmakasveihin. Retken kesto 1-2 h. Sopiva ryhmäkoko 10-100 henkilöä.